Vinyasa Yoga

Σας καλωσορίζουμε στο Vinyasan Yoga Studio

Εδω θα βρείτε ότι ακριβώς χρειάζεστε, ηρεμία-ισορροπία-δύναμη και έναν τρόπο φυγής από την καθημερινότητα που σας κουράζει σωματικά και ψυχικά. Δημιουργήσαμε για σας ένα περιβάλλον ζεστό, με χαμηλό φωτισμό, απαλές αποχρώσεις και ήχους της φύσης που ξεκουράζουν το μυαλό. Το Vinyasa Yoga Studio είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος που έχει σκοπό να ενθαρρύνει τον καθένα από σας να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Προσφέρει τάξεις κατάλληλες για άτομα αρχάρια και προχωρημένα όλων των ηλικιών όπως :

– Beginners yoga
– Hatha yoga
– Ashtanga yoga
– Lyengar yoga
– Power yoga
– Mat Pilates

Yoga Studio

Τι θα μου προσφέρουν τα μαθήματα

– Βελτιώνουν την ευλυγισία των αρθρώσεων και το ευρέως των κινήσεων τους
– Αυξάνεται η δύναμη του κορμού (σκελετικού συστήματος) και ιδιαίτερα η σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης.
– Βοηθά στη διαδικασία καύσης λίπους και μυϊκής ενδυνάμωσης.
– Μειώνει τα επίπεδα του στρες και ταυτόχρονα απελευθερώνονται μεγάλα ποσά ενεργείας.
– Προκαλείται η αίσθηση μακροζωίας και ηρεμίας.
– Γνωρίζουμε και ελέγχουμε το σώμα μας καλυτέρα από ποτέ.
– Οι κατάλληλες ασκήσεις επιδρούν στα εσωτερικά όργανα, στους αδένες και τα νεύρα, προσφέροντας τόνωση και λαμπερή υγεία.
– Αυξάνεται η παραγωγικότητα.
– Βελτιώνει την παραγωγικότητα στον χώρο της εργασίας
– Συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων.
– Αναπτύσσει θετική σκέψη
– Βελτιώνει την μνήμη, την προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.
– Αυξάνει την αυτοπεποίθηση.
– Βελτιώνει και προάγει την αντιμετώπιση των στιγμών εντάσεων, με ηρεμία.
– Αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την μείωση των αρρωστιών και της βελτίωσης της υγείας, αλλά και της άμυνας του οργανισμού.
– Μειώνει την πίεση.
– Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
– Οδηγεί στην απολυτή χαλάρωση.
– Ανακουφίζει από πονοκέφαλους, μυϊκούς σπασμούς, δυσκοιλιότητα, πόνους στην μέση.
– Συμβάλλει θετικά στην αϋπνία και στις αλλεργίες.
– Μέσα από την επίμονη εναρμόνιση, τη χαλάρωση του σώματος και την ηρεμία του νου, αρχίζει αμυδρά μια κατάσταση εσωτερικής γαληνής που είναι αληθινή μας φύση, βελτιώνοντας τον εαυτό μας σε επίπεδο σωματικό, νοηματικό και ψυχολογικό.

Το κέρδος από όλα τα παραπάνω θα είναι και ατομικό, αλλά και παντού γύρω μας σε ολόκληρη την κοινωνία.

Πρόγραμμα
Το Vinyasa Yoga Studio προσφέρει μαθήματα και ώρες για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας το πρωί, το απόγευμα, ακόμα και το Σάββατο. Τα μαθήματα έχουν διαφορετική χρονική διάρκεια όπως 55 λεπτά, 1 15ωρα και 1 25 ώρα όπου βοηθάει τους μαθητές εξασκηθούν στις αναπνευστικές ασκήσεις, στις σωματικές ασκήσεις της yoga και στις τεχνικές χαλάρωσης. Υπάρχουν μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

Ashtanga Yoga (Power Yoga)
Από την Hatha στην δυναμική γιόγκα. Η πρακτική της Ashtanga γιόγκα είναι ρυθμική. Περιλαμβάνει 6 συγκεκριμένες σειρές στάσεων οπού αυξάνεται η δυσκολία σταδιακά και επιτρέπει στους μαθητές να δουλέψουν στον δικό τους ρυθμό. Σε κάθε μάθημα κάνουμε ασταμάτητα, όχι πάνω από μια σειρά.
Κινούμαστε σε συγχρονισμό με την αναπνοή και την εστίαση του βλέμματος, ρέοντας από την μια ανάσα στην επομένη με δυναμική ενέργεια. Δεν υπάρχει χρόνος για διορθώσεις. Προετοιμαστείτε να ιδρώσετε

Lyengar Yoga
Σ αυτό το μάθημα κρατάμε περισσότερο χρόνο κάθε μια θέση ώστε ο κάθε ασκούμενος να μπορεί να δώσει περισσότερη προσοχή στην ευθυγράμμιση του σώματος, αλλά και στους συγκεκριμένους μύες που δουλεύουν με απόλυτη γεωμετρία και συμμετρία. Χρησιμοποιούνται επίσης διάφορα βοηθητικά εξαρτήματα όπως ζώνες, blocks, κουβέρτες, σχοινιά και μαξιλάρια, έτσι ώστε να ενισχυθεί το κράτημα όσων δυσκολεύονται λογού κάποιου τραυματισμού η ανισορροπίας δυνάμεων.